Marika Kiviharju - valokuvaaja

Medianom AMK - Lahden muotoiluinstituutti 2005

Voimauttava valokuva - koulutus, Turun kesäyliopisto 2022

Kirjat: Kiviharju, Marika & Pernu, Ilkka: Alaston totuus. Tunnettuja suomalaisia pintaa syvemmältä.  Helsinki: Minerva, 2015

Näyttelyt:  We want You – Naked -valokuvanäyttely. 2014

Riitasointu - Galleria Great, Helsinki 2017

Sensuroimaton - Kotkan valokuvakeskus 2018


"Olen Lahden muotoiluistituutista vuonna 2005 valmistunut medianomi ja valokuvausalan yrittäjä. Toimin Helsingissä kuvaajana vuosina 2006-2018 jossa viimeisin projektini oli Jätkäsaaren makasiineilla toiminut Pinup Studio-niminen valokuvaamo. Nyt olen ankkuroitunut Varsinais-Suomeen ja kuvaan pääasiassa studiollani Turussa.

Olen erikoistunut elämyksellisiin lähinnä naisasiakkaille suunnattuihin kuvauspalveluihin. Pin Up- sekä glamourkuvia olen kuvannut useisiin lehtiin ja yksityisasiakkaille monen vuoden ajan. Minut tunnetaan myös monien julkisuudenhenkilöiden luottokuvaajana. 2015 ilmestyi ensimmäinen valokuvataide-kirjani “Alaston Totuus” (Minerva) jonka tiimoilta olen pitänyt valokuvanäyttelyitä, luennoinut messuilla ja tapahtumissa sekä vetänyt työpajoja ja kursseja alan harrastajille.

Valokuvausalan yrittäjänä pyrin aina panostamaan hyvään asiakaspalveluun.  Vaadin samaa asennetta myös yhteistyökumppaneiltani eli meikkaajilta, kampaajilta ja stylisteiltä. Tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme! Tärkeä asia onnistuneen lopputuloksen kannalta on myös mallinohjaus kuvaustilanteessa. Kiinnitän paljon huomiota siihen että malli rentoutuu kuvaustilanteessa ja luottaa minuun valokuvaajana. Suurin osa asiakkaistani on yksityishenkilöitä, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta mallin työstä. Sen takia ohjaan ja opastan paljon kuvattaviani kuvaustilanteessa. Kuka tahansa voi tulla kuvauksiin ja tuntea olevansa upea, kaunis ja ainutlaatuinen! Jokaisessa ihmisessä on jotain äärimmäisen kaunista, ja kuvaajan tehtävä on löytää ja vangita se kuviin! Valokuvaaminen on paljon tekniikkaa ja sen tuntemista mutta eniten se on vuorovaikutusta, visioimista ja tilannetajua.

Kuvauspäivät meillä ovat hauskoja ja ikimuistoisia kokemuksia.  Me toteutamme unelmasi!"

Tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme!

Meikkaaja/ kampaaja Tintti Leppänen

Meikkaajana kuvauksissa toimii pitkän linjan ammattilainen Tintti Leppänen.

Tintti on työskennellyt meikkitaiteilijana ja kampaajana 25 vuotta tehden töitä naistenlehtiin, mainoksiin ja tapahtumiin. Meikkaajan töiden lisäksi Tintti toimii floristina.

Tintti on sympaattinen ja ihmisläheinen asiakaspalvelija joka omaa pettämättömän visuaalisen silmän ja kuvauksiin sopivat rennon ja leppoisan asenteen! Tintin kanssa työskentely on inspiroivaa!

Tintin töitä Instagramissa

Using Format